Wat kost een container huren?
houtafval container gg recup

Start je binnenkort met verbouwingswerken en twijfel je nog of je een container zou huren? Hoeveel kost zo’n container nu eigenlijk? En met welke verborgen kosten dien je nog rekening te houden? Het zijn vragen die vaak gesteld worden. Wij zetten daarom alle informatie rond containerverhuur nog eens even op een rijtje, zodat je exact weet wat je betaalt en hoe deze prijs nu juist tot stand komt.

Bij GG Recup vinden we correcte recyclage én de recuperatie ervan erg belangrijk, daarom hebben we verschillende types containers ter beschikking. Zo kan het afval snel verwerkt worden én kunnen we de klant een lagere prijs aanbieden.

De huurprijs van een afvalcontainer zal daarom verschillen naargelang de afvalsoort. Zo kan je voor zwaardere materialen enkel de kleinere containers huren en moeten sommige (gevaarlijke) materialen uit milieuoverwegingen naar gespecialiseerde verwerkingscentra afgevoerd worden. Materiaal zoals asbest mag ook niet gemengd worden met andere materialen, en moet dus in een aparte container.

Site met GG Recup truck afvalverwerking

Welke factoren bepalen de prijs van een container?


Het gewenste volume

De prijs die je betaalt voor een afvalcontainer hangt natuurlijk af van de inhoud en het formaat van de container. Je kan bij ons containers van 10m³, 20m³ en 30m³ huren. Probeer op voorhand een inschatting te maken hoeveel ruimte je afval gaat innemen en reken zeker ruim. De eventuele transportkost blijft telkens hetzelfde en je wil uiteraard vermijden om alsnog een tweede container te moeten huren.

Heb je twijfels over het volume? Stuur ons gerust enkele foto's via mail door en we geven je het juiste advies.

Hou er rekening mee dat het afval niet boven de hoogte van de container zelf mag uitsteken, en ook niet overladen mag worden qua gewicht, anders moet je alsnog bijbetalen. Een container van 10m³ overvol laden is dus geen goede zaak.

groenafval container op parking

De aard van het afval

Je kan bij ons terecht voor verschillende soorten afvalcontainers en we verhuren onze containers zowel aan bedrijven als aan particulieren. We kunnen ook gratis bij je langs komen om een correcte inschatting van het volume te kunnen maken.

Hou er ook rekening mee dat je de steen- en aarde containers enkel in het kleinste formaat (10m³) kan bestellen. Deze containers dragen een enorm gewicht, waardoor een grotere (en dus zwaardere) container zich niet meer op de openbare weg kan en mag begeven. Grote materialen die niet via een huurbare container kunnen worden meegenomen, komen wij rechtstreeks ophalen. Daarvoor kan je een vrijblijvende offerte aanvragen.

container gemengd bouwafval ggrecup

De plaats van levering

Om de container de juiste bestemming te geven, is transport nodig. Bij de prijsbepaling dien je rekening te houden met de afstand tot je woning of plaats van levering.

Bij GG Recup werken we met twee zones: voor zone A is transport inbegrepen in de prijs, voor zone B geldt er een toeslag. Welke gemeenten er binnen de zones vallen en onder welk tarief, kan je terugvinden in onze prijslijst.

Het is belangrijk dat je aanwezig bent op de dag van levering, zo zijn we zeker dat de container op de juiste plaats terecht komt. De kost voor de container wordt ook bij de levering afgerekend. Daardoor hoef je niet meer aanwezig te zijn als de container terug opgehaald wordt.

GG Recup afvalcontainer

Huurperiode

Heb je de container slechts enkele dagen nodig of eerder een hele maand? Kan de container in de week geplaatst worden of enkel in het weekend? GG Recup vraagt geen toeslag voor levering op zaterdag, maar hou er rekening mee dat andere bedrijven dit eventueel wel kunnen doen.

We plaatsen de container 7 dagen gratis, nadien betaal je een meerprijs van € 2.50 per dag. Je bestelt je container best 2 dagen op voorhand bij ons, daar is onze planning je dankbaar voor. Bestel je toch later dan kunnen we niet garanderen dat de container op tijd bij je geleverd wordt.

We adviseren je ook om de container een dag voor je hem nodig hebt te laten plaatsen. Wil je dus in het weekend starten met klussen? Laat hem dan leveren op vrijdag! Zo kan je al van ‘s morgens vroeg starten met de werken. Al hou je best ook rekening met het weekend ritme van je buren ;).

Is je container volledig gevuld? Geef ons dan een seintje en wij komen hem ophalen.

GG RECUP 3 vrachtwagens aanvoer materialen

Let op eventueel bijkomende kosten!

Wanneer je bij GG Recup een container wil huren vraag je best een vrijblijvende offerte aan. Zo kan je op voorhand perfect inschatten welk budget je best vrijmaakt en kom je niet voor onaangename verrassingen te staan. Toch kunnen er altijd nog bijkomende kosten aangerekend worden in volgende (te vermijden) gevallen:

  • Te volle container waardoor je moet bij betalen.
  • Eventuele kosten voor het bezetten van de openbaar domein, zoals parkeerplaatsen (te bekijken bij je lokale gemeente).
  • De huur van parkeerverbodsborden.
afvalcontainer gemengd grof vuil ggrecup

Is er nood aan extra’s?

Om een container te plaatsen heb je een vrije ruimte van twaalf tot vijftien meter nodig. Wanneer je deze op de openbare weg plaatst neem je best een week op voorhand contact op met de politie of gemeente voor een aanvraag voor inname van openbaar domein. Je zal bij hen ook meer informatie krijgen over de plaatsing van de nodige parkeerverbodsborden. Indien je dit niet doet, kan de container vaak niet geleverd worden door gebrek aan ruimte of kan je een boete krijgen. Te vermijden kosten dus!

Container

Geen kost, maar een investering

Kies je ervoor om een container te huren bij GG Recup, dan doe je dat aan een eerlijke prijs. Je krijgt van ons telkens de juiste oplossing op basis van je specifieke noden. En jezelf verlossen van je ongewenst materiaal is altijd een hele opluchting.

Als specialist op het vlak van afvalverwerking zorgen we ervoor dat het afval dat we ophalen op de goedkoopste en milieuvriendelijkste manier wordt afgevoerd. Daarom beschikt onze site over de juiste machines om je afval ter plaatse te scheiden, te vermalen en verder te verwerken. Onze efficiënte manier van werken is dus goed voor jouw portemonnee én voor het leefmilieu.