Elke dag is Earth day bij ons
Compost

22 april vandaag: Earth Day! Een dag met speciale wereldwijde aandacht voor de manier waarop we met onze planeet omgaan.

Bij GG Recup beleven we Earth Day zoals velen Valentijn beleven. Want net zoals jij wellicht niet enkel op 14 februari je liefde en zorg voor jouw naasten toont, wachten wij niet tot 22 april om onze zorg voor het leefmilieu te tonen. Dagelijks zorgen we ervoor dat de afvalstoffen van onze klanten op de beste manier verwerkt worden, zodat ze de grondstof vormen voor nieuwe producten, nieuw leven geven en nuttige toepassing vinden.

Sluit de kring

Op Earth Day denkt de wereld even na over onze manier van produceren en consumeren. Er wordt stilgestaan bij de vraag hoe we de belasting van ons milieu kunnen verminderen en hoe we méér kunnen inzetten op de circulariteit van onze producten. Zodat ze geen afval worden, maar steeds opnieuw kunnen ingezet worden als grondstof of hulpstof in andere processen.

Dit jaar is het thema 'Restore the Earth' en bij GG Recup vinden we het dan ook belangrijk om hier dagelijks ons steentje aan bij te dragen, door afval weg te halen in o.a. groene omgevingen zodat de natuur terug ruimte krijgt om te groeien.

Afval recycleren

Ook jij kan bijdragen

Een mooi voorbeeld van die circulariteit is het proces van compostering. Ben je bezig met de heraanleg van je tuin of haal je een reeks bomen weg? Dan help je ons leefmilieu een handje door één van onze containers te laten aanrukken. Wij zorgen er immers voor dat het afval juist verwerkt wordt in een composteringsinstallatie.

Compostering geeft jouw afval de zuurstof die nodig is om het om te zetten in nieuwe voedingsstof voor de bodem. Dit in tegenstelling tot een stortplaats, waar alles van zuurstof wordt afgesloten en je 50 jaar na storting nog hetzelfde materiaal terugvindt, of verbranding waarbij perfect recycleerbare materialen verloren gaan.

compost

Groenafval wordt bodemverbeteraar

De composteringsinstallatie vermengt en verkleint gras, takken, bladeren, haag- en struikscheersel, versnipperd snoeihout, bloemen- en plantenresten samen met ander organisch materiaal en zelfs koffiefilters en theezakjes. Na rijping heb je een kwaliteitsvolle bodemverbeteraar die de bodem van jouw tuin voedt voor de groei van nieuwe bomen, planten, bloemen en gewassen. Zo raakt de aarde niet uitgeput, en kan je blijven genieten van de mooie natuur.

De bomen/boomstronken en zware takken die je aan GG Recup levert, worden dan weer omgezet in boomschors. Die beschermt de wortels van je planten tegen de kou en zorgt ervoor dat de grond minder snel uitdroogt in de zomer, wat dan weer water bespaart. De beperkte waterreserves in onze bodem zijn jou alvast dankbaar.

Boomstronken

Onze gezamenlijke inspanning blijft nodig

In België doen we het op vlak van sorteren niet zo slecht door bijvoorbeeld ons PMD-afval apart in te zamelen en oude spullen naar het containerpark en ons glas naar de glasbol te brengen. We worden ook beter in het recycleren van verschillende materialen en gebruiken ook veel meer materiaal dat reeds gerecycleerd is. Zo moeten we steeds minder nieuwe grondstoffen aanboren.

Tip:

Ga je regelmatig wandelen? Maak er dan eens een keertje een 'opruimwandeling' van met je viervoeter of een paar vrienden of vriendinnen. Neem een vuilzak mee en verzamel het afval dat je onderweg tegenkomt. De natuur zal je dankbaar zijn.

Natuurwandeling

GG Recup helpt je zorg te dragen

De planeet ziet af van onze aanwezigheid. Het milieu leefbaar houden voor ons, onze kinderen en kleinkinderen blijft daarom broodnodig. Door zorgzaam om te springen met jouw afval, toon je ook jouw zorgzaamheid voor jouw naasten. GG Recup staat je hierin graag bij. Dat doen we elke dag met plezier.

Plan je grote werken in je tuin? Wil je meer informatie over onze containers? Bekijk dan zeker even onze speciale containers via de links hieronder of contacteer ons als je hier vragen over hebt. We helpen je graag verder.

Groenafval container
Boomstronken container
Aarde en grond container

Werken
Geoffrey Gilgemyn

Geoffrey is zaakvoerder van GG Recup, gespecialiseerd In het ontruimen van woningen en panden. Als expert bezoekt Geoffrey jouw te ontruimen woning vooraf, zodat je snel een correcte prijs ontvangt.