Wat kan ik doen met de oude spullen die ik niet meer nodig heb?
Oude spullen

Uiteraard hangt het er volledig van af hoeveel spullen je weg wil doen, en in welke staat ze nog zijn, maar er zijn redelijk wat plaatsen waar jouw oude spullen nog terecht kunnen. Plaatsen waar ze eventueel zelfs nog een tweede leven kunnen krijgen. Die plaatsen zijn vaak dichterbij dan je denkt.

1. Je eigen omgeving

Je wil natuurlijk niet je oude rommel op een ander afschuiven, maar misschien kan je er oprecht iemand anders een plezier mee doen. Zoals speelgoed waar jouw kind is uitgegroeid kan een tweede leven krijgen voor een ander kind in je familie of omgeving die er net wél de leeftijd voor heeft. Of misschien is je buurvrouw op zoek naar een bloempot die in haar interieur past, ook al past die niet meer in dat van jou.

Bloempotten

2. Kring- of tweedehandswinkel

Veel spullen zoals kleding, huisraad, meubelstukken, oud speelgoed en heel wat andere zaken kan je gewoon naar de kringwinkel brengen. Grote meubelstukken komen ze zelfs ophalen. Ook tweedehands kledingwinkels zijn constant op zoek naar leuke vintage kledingstukken, maar tweedehandswinkels heb je ondertussen in alle maten en vormen, en niet meer alleen voor kleding.

Kringwinkel vinden in België

Tip:

Heb je een aantal unieke boeken die je niet meer leest? Vaak kan je daar je lokale bibliotheek ook een groot plezier mee doen.

Tweedehandswinkel

3. Hulporganisaties

Er zijn ook veel hulporganisaties die altijd spullen kunnen gebruiken voor minderbedeelde kinderen in eigen land of in armere landen. Wat dat concreet is verschilt van organisatie tot organisatie (van schoenen en kledij tot schoolmateriaal, speelgoed en meer).

Vind een hulporganisatie

Tip:

Via bovenstaande link kan je in de linkerkolom filteren op de materiële noden die een organisatie nodig heeft. Zo weet je waar je het beste met je verschillende spullen terecht kan. De organisaties zullen je ontzettend dankbaar zijn.

 

Schoolmateriaal

4. Verkopen op tweedehandsbeurzen, rommelmarkten of online

Heb je nog een aantal spullen van waarde, waar mensen nog een (klein) bedrag voor zouden neertellen? Dan kan je het altijd verkopen op een beurs of rommelmarkt. Tegenwoordig gebeurt ook veel van die verkoop online via tweedehands.be of via Facebook Marketplace.

Rommelmarkt

5. Containerpark

Is het kapot of te hard beschadigd en niet meer te herstellen, of is de inhoud opgebruikt? Is het een relatief kleine hoeveelheid? Dan is een trip naar het containerpark het beste. Daar kan je zowel je kapotte toestellen, je oude verfpotten, je gebruikte frituurolie en lege batterijen kwijt. En nog heel wat meer.

Batterijen

6. Bigbag of container

Heb je echter redelijk wat spullen verzameld die weg te gooien zijn, dan kan je bij GG Recup een Bigbag aankopen die we na vulling terug bij jou komen ophalen. Heb je echter een heuse container nodig, dan kan je daarvoor uiteraard ook bij ons terecht. We verhuren containers voor verschillende doeleinden en in verschillende maten.

bigbag
Geoffrey Gilgemyn

Geoffrey is zaakvoerder van GG Recup, gespecialiseerd In het ontruimen van woningen en panden. Als expert bezoekt Geoffrey jouw te ontruimen woning vooraf, zodat je snel een correcte prijs ontvangt.