Hoeveel kost de ontruiming van een huis?

Eén van de vragen die we als professioneel ontruimingsbedrijf het meest te horen krijgen, is hoeveel het kost om een huis leeg te maken, op te ruimen en in een propere staat achter te laten. Het antwoord op die vraag is dat dé kost voor de ontruiming van een huis niet bestaat. Elke ontruiming is uniek en de prijs ervan is afhankelijk van verschillende factoren. Daarom is het belangrijk om een offerte te vragen aan een professionele ontruimer.

Bovenzicht huis voor ontruiming

Bij GG Recup maken we voor elk project een vrijblijvende offerte voor de volledige ontruiming. Zo weet je precies wat we voor je doen aan welke prijs, zonder verrassingen achteraf. Dat schept klaarheid voor jezelf en iedereen die belang heeft bij de ontruiming. En voorkomt bovendien vaak voorkomende discussies binnen de familie, omdat iedereen weet welk bedrag naar de opruiming gaat. Duidelijkheid schept vertrouwen, zowel naar ons toe, als naar alle betrokkenen.

Icoon ophalingen

Ontvang een gratis & vrijblijvende offerte

* Wij hebben ook een hekel aan spam, je emailadres wordt alleen bij ons bewaard.


Maar welke factoren bepalen nu de prijs voor de ontruiming van een woning?


 

Hoe groot is de woning of het pand?

Het spreekt voor zich dat je de opruiming van een villa tegen een ander tarief verkrijgt dan de opruiming van een klein appartement. Hoe meer kamers wachten om te worden leeggemaakt, hoe meer werkuren de opruiming vraagt, hoe meer spullen een bestemming vragen.

Enkel ontruimen? Of verlang je meer?

Wat mag je van ons als professioneel ontruimer verwachten? Kort en bondig: ontzorging in die mate zoals je het zelf wenst. Je kiest zelf hoe ver we voor jou gaan.

  • Wil je enkel meubels laten verwijderen of moeten we ze ook demonteren?
  • Moet de inboedel naar een opslagplaats of moeten we er een bestemming voor zoeken?
  • Wil je dat we ook de vloerbedekking verwijderen?
  • Wil je ook gordijnen laten weghalen?
  • Verwacht je een totale opkuis van de woning, inclusief het wassen van de ramen?

Wij zorgen voor de ontruiming van de woning en maken ze bezemschoon. Is jouw project van die aard dat bijkomende taken moeten gebeuren? Dan zijn ook die bespreekbaar. Vertrouw je op GG Recup als partner, dan hoef je niet zelf voor alle goederen de beste bestemming te zoeken. Wij besparen je het zoekwerk naar de juiste partner voor alle spullen.

Welk type inboedel en afval moet weg?

Een andere bepalende factor voor de prijszetting van de ontruiming van jouw woning is de aard van de inboedel. Is een deel van je spullen nog bruikbaar? Zoals bijvoorbeeld jouw salon die best nog wat jaren mee kan?  Heb je tuinmeubelen uit harde kunststof die naar een gespecialiseerd recyclagecentrum kunnen om te worden herwerkt tot grondstof voor nieuwe kunststofproducten? Of is een groot deel van de inboedel in het beste geval nog in te zetten in de verbrandingsovens met het oog op energie-opwekking?

Voor spullen die een tweede leven tegemoet gaan, of een recyclage bestemming krijgen, is de factuur voor de verwerking en behandeling lager dan voor goederen waarvoor de verbrandingsoven de enige optie is.

We beschouwen het als onze taak om voor elk van jouw materialen de beste oplossing te vinden. De beste oplossing voor het milieu én voor jouw portemonnee. Bij GG Recup geven we altijd de voorkeur aan recyclage boven energetische valorisatie, waarmee we meewerken aan een circulaire economie.

Welke afstand moet afgelegd worden?

Om de inboedel de juiste bestemming te geven, is transport nodig. Bij de prijsbepaling voor het ontruimen van een huis dien je rekening te houden met de transportkosten om de meubels, spullen en afval op hun bestemming te krijgen. 

Is er nood aan extra’s?

Wens je dat we extra maatregelen nemen om een vlotte ontruiming mogelijk te maken? Dan vraagt dit extra werkuren en eventueel bijkomende kosten. Denk bijvoorbeeld aan de nood aan een parkeerverbod.


Geen kost, maar een investering


Een ontruimingsservice inschakelen is niets minder dan een investering waardoor je de woning of het appartement sneller verkoopt. Door onze ervaring ontruimen wij jouw huis in één dag, terwijl je daar zelf al snel een week voor nodig kan hebben. We winnen dus heel wat tijd voor je, zodat jouw makelaar meteen aan de slag kan.

Door de grondigheid waarmee we de ontruiming tot een goed einde brengen, kunnen bovendien mooiere foto’s verspreid worden en krijgen geïnteresseerde kopers een duidelijker beeld van de verschillende ruimtes tijdens huisbezoeken. Met een professioneel leeggemaakt huis of appartement schakel je daarenboven een argument uit voor prijsdiscussie.

Voor en na een ontruiming
Voor ontruiming
Na ontruiming

Onze professionaliteit en ervaring vormen jouw troef

Voor de opvolging van de bouw van een woning heb je meer vertrouwen in een ervaren architect dan in iemand die zijn allereerste project begeleidt. Dit geldt evenzeer bij ontruimingen. De ervaring van de gekozen partner vormt een bepalende factor voor de finale prijs die je betaalt. Én voor jouw gemoedsrust.

Wij bouwden de ervaring op om de waarde van jouw inboedel goed in te schatten en er de meest kostenefficiënte bestemming voor te kiezen. Dankzij de jaren op onze teller hebben we een rijk netwerk en maken we de woning in een mum van tijd leeg. Met een proper en toonbaar leeg huis als resultaat. Tegen een juiste en betaalbare prijs.

Wens je meer info over de prijs voor het ontruimen van een woning? Of borrelen andere vragen op nadat je dit artikel las? We bespreken het met plezier. Geef ons zeker een seintje.

Geoffrey Gilgemyn

Geoffrey is zaakvoerder van GG Recup, gespecialiseerd In het ontruimen van woningen en panden. Als expert bezoekt Geoffrey jouw te ontruimen woning vooraf, zodat je snel een correcte prijs ontvangt.