Je huis zelf ontruimen of laten ontruimen?

Senioren die naar een woonzorgcentrum trekken, huurders die een woning in puin achterlaten of - helaas - een overlijden van een familielid dat zwaar doorweegt. Het zijn gebeurtenissen die aanleiding kunnen geven tot de ontruiming van een woning. In geval van overlijden van een familielid, vriend of kennis, beland je onvermijdelijk in een emotioneel geladen periode. Een ontruiming is dan meestal het laatste waar je je overgebleven energie in kwijt wil. Er zijn twee duidelijke redenen waarom klanten een ontruiming laten uitvoeren: om tijd te winnen en om zich geen zorgen te moeten maken over alles wat bij een ontruiming komt kijken. Want dat wordt maar al te vaak onderschat... Bovendien valt een professionele ontruiming vaak goedkoper uit dan wanneer je zelf ontruimt. Hieronder ontdek je waarom.

Icoon ophalingen

Ontvang een gratis & vrijblijvende offerte

* Wij hebben ook een hekel aan spam, je emailadres wordt alleen bij ons bewaard.


Tijd winnen met een professionele ontruiming


Tijdswinst is een belangrijk argument om te kiezen voor een professionele ontruiming. Neem je dit intensief werk zelf onder handen, dan ben je hoogstwaarschijnlijk dagen zoet met gesjouw met meubels, inpakken van de inboedel en uitzoeken waar alles heen moet. Het leeghalen en opruimen van een huis of appartement neemt aardig wat van je tijd in beslag.

Tijd die mogelijk geld kost. 

Want: krijg je de woning niet tijdig leeg en schoon, dan kan dat een maand extra huur kosten, minder huuropbrengsten genereren of een uitstel van de verkoop met zich meebrengen. Het bedrag dat je investeert in een snelle en professionele ontruiming, verdien je terug via uitgespaarde huursommen. En bij verkoop zal een professioneel ontruimde woning zeker een hogere verkoopwaarde opleveren!

Een professionele dienstverlener heeft de ervaring en de kunde om dit fysiek intensief werk uiterst efficiënt aan te pakken. Zo weet ons ervaren team welke spullen we best eerst weghalen en hoe we de vrachtwagen optimaal kunnen laden. We weten waar we met alle spullen terecht kunnen, wat jou heel wat zoekwerk bespaart. Een professionele ontruiming ontzorgt je volledig: geen geschuif in de agenda, geen gepieker over hoe de ontruiming aan te pakken, geen gezeul. Het enige wat jij hoeft te doen, is ons de sleutel bezorgen. Eén à twee dagen later krijg je van ons een volledig leeggemaakte woning terug!

Lege leefruimte na ontruiming, nat van het dweilen

Hoelang duurt een gemiddelde ontruiming?

De volledige ontruiming van een gewone gezinswoning met drie slaapkamers klaren wij meestal in één, maximum twee dagen. Doe je alles zelf? Dan ben je er snel een kleine week mee bezig, de nodige voorbereidingen en nazorg niet meegerekend. 

We beschikken over vrachtwagens, bestelwagens, liften, containers en een ervaren team. Dit maakt een goede coördinatie mogelijk, waardoor we de klus snel klaren. Zo kan je met een gerust hart de woning overlaten, verkopen of verhuren. Door onze capaciteit en goede planning kunnen we zelfs vaak binnen de twee weken na het akkoord al te starten met de ontruiming.


Geen uitdaging te groot… of te klein!


Het is een misverstand dat professionele ontruimingsdiensten als GG Recup enkel ontruimingen uitvoeren bij onoverzienbare bergen afval. Of uitsluitend actief zijn in loodsen en bedrijfspanden. Het tegendeel is waar. GG Recup voert de meeste ontruimingen uit in huizen, woningen en appartementen. Ons doel blijft hetzelfde bij elk project: onze klanten snel, efficiënt en tegen een eerlijke prijs aan een ontruimde woning of ontruimd pand helpen. Zeker in geval van ontruiming na overlijden zijn klanten ons echt dankbaar voor het vlot en sereen leeghalen van de woning op een moeilijk moment in hun leven. 

Ook bij bedrijven pakken we ontruimingen doelgericht en grondig aan. Weghalen van oude machines, opruimen van voorraden, ontmantelen van installaties. GG Recup beschikt over de know-how en het materieel om ook deze opdrachten snel tot een goed einde te brengen. We maken het bedrijfspand op korte termijn klaar voor de opbouw van nieuwe installaties of inrichting. Ook kantoren, winkels of garages nemen we met volle overtuiging onder handen.
 


Waarom laten klanten een ontruiming uitvoeren?


  • Ze hebben niet de tijd om dagenlang bezig te zijn met sorteren, inpakken, zeulen met meubels en vrachtwagens laden.
  • Ze weten niet waar ze met alle spullen heen moeten. Niet alles kan immers naar het containerpark.
  • Ze willen het huis of appartement snel klaar hebben voor verkoop of verhuur.
  • De vorige bewoners lieten het huis in puin achter en ze hebben geen zin om andermans rommel op te ruimen.
  • Ze hebben niet het juiste materieel voor het zware fysieke werk.
  • De berg spullen of afval is zo groot dat ze gewoonweg niet weten waar te beginnen opruimen.
GG_RECUP Professioneel ontruimen

Elke situatie is anders. Elke klant is anders.

Elke ontruiming vraagt een eigen aanpak. Om een ontruiming perfect te kunnen aanvatten en afwerken, luistert een goede professionele ontruimer vooraf goed naar wat de klant wil. Moet alles weg? Zijn er aandachtspunten? Wil je bijvoorbeeld enkel dat de zolder leeggemaakt wordt? Duidelijke afspraken en een goed uitgewerkt plan van aanpak zijn onmisbaar om doelgericht en betaalbaar te ontruimen. 

Als opdrachtgever ben je uiteraard vrij om een deel van de woningontruiming op jou te nemen. Zo kan je de spullen die jou dierbaar zijn, bijhouden of onderbrengen waar jij wil. Soms duidt de klant zelf een aantal spullen aan die in de ontruimde woning moeten achterblijven. 

Vraag jouw professionele ontruimer dus een duidelijke planning op te maken en geef zeker mee wat je precies van ‘m verlangt. Een goede professional vraagt naar jouw specifieke wensen. Maak die gerust zelf kenbaar als hij onvoldoende vraagt wat je precies wil. Zo vermijd je verrassingen en discussies achteraf.


Wanneer laten klanten een ontruiming uitvoeren?

  • Bij overlijden van een familielid, vriend of kennis.
  • Bij een verbouwing, zodat vaklui de werken kunnen uitvoeren.
  • Bij verlaten van de woning door huurders die niet opruimen of leegmaken.
  • Bij ouderen die naar een rusthuis verhuizen en waarbij de nabestaanden alle zorgen omtrent het huis op zich moeten nemen.

Wist je dat...

Senioren in Zweden er de gewoonte op na houden om ruim op tijd hun kelder en zolder leeg te maken? Om zo hun nabestaanden, familie en vrienden de last van een opruiming te besparen en hun waardevolle tijd te kunnen besteden aan de zorg voor elkaar. Deze gewoonte maakt bij ons geen deel uit van de cultuur, maar GG Recup is er om jou de tijd van de ontruiming te besparen en de zorgen over te nemen. We springen graag bij! Over heel België zijn wij de partner in ontruimingen.

Voor de ontruiming: Slaapkamer met bed, waar dekens en kledij opgehoopt liggen

Huis ontruimen in de nabije toekomst?


De keuze die je maakt is altijd persoonlijk. Heb je zin om de ontruiming zelf aan te pakken en beschik je over de tijd, dan kan dit zeker wat geld besparen. Kiezen voor GG Recup als partner voor de ontruiming van een woning, loods of bedrijfspand, is kiezen voor een snelle en professionele aanpak. Je wint tijd, je bent verlost van alle zorgen en je vermijdt de last van de zware fysieke en mogelijk emotionele ontruiming. De woning wordt leeggemaakt volgens jouw persoonlijke wensen, met een discrete maar efficiënte aanpak.

Geoffrey Gilgemyn

Geoffrey is zaakvoerder van GG Recup, gespecialiseerd In het ontruimen van woningen en panden. Als expert bezoekt Geoffrey jouw te ontruiming woning vooraf, zodat je snel een correcte prijs ontvangt.