De perfecte lenteschoonmaak
Lenteschoonmaak

De recente winterse donkere dagen lijken hun valiezen te hebben gepakt. De lente is in het vizier. Je voelt aan alles dat de omgeving verandert en dat je wereld letterlijk opklaart, want de zon gaat vaker schijnen. En die extra boost van Vitamine D zorgt voor extra energie. Veel mensen grijpen deze energie aan als het ideale moment om een grondige lenteschoonmaak te houden. Met zo’n lenteschoonmaak stoom je je woning en tuin helemaal klaar voor het voorjaar en de zomer. Want ook jij wil ongetwijfeld dat jouw stek er piekfijn bij ligt als de lente écht van start gaat. Zo hoef je in de zomer enkel nog maar die BBQ aan te steken.

Het is dus hoog tijd om eindelijk die oude spullen van de hand te doen en plaats te maken voor leuke dingen. Dé uitgelezen kans om eens extra grondig schoon te maken op die vergeten plaatsen. Zo blijft alles langer meegaan. En ook je tuin is klaar om rustig wakker te worden. Komen de eerste blaadjes en bloemen bij jou ook al piepen?

Maar hoe begin je nu aan zo een lenteschoonmaak? Wat moet je zoal doen? En waarom zou je er eigenlijk een houden? In dit overzicht heeft GG Recup alvast wat handige weetjes voor de lenteschoonmaak voor jou verzameld.


Wat is nu juist een lenteschoonmaak?


Kort gezegd: een heel grondige schoonmaak van je huis en/of tuin. Maar hoe grondig je daarin wil gaan, dat bepaal je lekker zelf. Ben je sowieso al een grondige poetser en hou je niet veel spullen bij, dan zal er voor jou niet veel verschil zijn en is een lenteschoonmaak gewoon nét dat beetje extra. Voor degenen die het huishouden iets losser laten is de lenteschoonmaak een goed excuus om komaf te maken met de typische rommel schuif, die zolder met oude spullen, of die kleerkast met die miskoop van een paar jaar geleden.


Moet ik een lenteschoonmaak houden?


Nee hoor. Heb je geen zin dit jaar? Dan kan je het echt wel een jaartje uitstellen. Maar om de levensduur van je spullen zo lang mogelijk te maken, is het handig om ze toch minstens een keer per jaar een beetje extra zorg te geven. Het is ook voor je eigen gezondheid (en die van je huisgenoten) belangrijk om zoveel mogelijk schadelijke stoffen uit je huis te weren. Onderschat ook niet de mentale rust die zo’n zalig opgeruimd huis met zich meebrengt. Je zal jezelf dankbaar zijn achteraf. En die huisgenoten, die kunnen ook wel meehelpen, toch?

Ben je op zoek naar handige trucjes die de lenteschoonmaak aangenamer kunnen maken?

  • Bekijk dan onze Tips & Tricks waarin we onze beste hulpmiddeltjes verzamelden.

Of ben je op eerder op zoek naar een volledig overzicht over de lenteschoonmaak?

  • Bekijk dan ons uitgebreid stappenplan waarin we alle kamers van het huis toelichten. Gebruik ook onze handige checklist zodat je zeker niets vergeet!


 

     

    Geoffrey Gilgemyn

    Geoffrey is zaakvoerder van GG Recup, gespecialiseerd In het ontruimen van woningen en panden. Als expert bezoekt Geoffrey jouw te ontruiming woning vooraf, zodat je snel een correcte prijs ontvangt.